Autentificare
mi-am uitat parola

vreau să îmi creez un cont informații despre OpenID

dexonline a permis autentificarea cu OpenID (și doar cu OpenID) între 2011 și 2018. OpenID promitea să fie un standard deschis și descentralizat pentru autentificare. Marele avantaj ar fi fost că utilizatorii puteau folosi același cont pe toate site-urile, fără a mai memora zeci de conturi și parole.

Din păcate, OpenID nu a avut succesul dorit. Marii furnizori de identități pe Internet (în primul rând Google și Facebook) l-au înlocuit fiecare cum a crezut de cuviință, folosind tehnologii divergente. Pentru dexonline, unde timpul de dezvoltare este limitat, nu se justifică energia necesară întreținerii tuturor acestor tehnologii. În plus, ambele companii au devenit obsedate de urmărirea activității utilizatorilor. Nu dorim să încurajăm acest model forțând utilizatorii să se autentifice cu Google sau Facebook.

De aceea am luat decizia să revenim la modelul clasic, de conturi cu nume și parolă doar pentru dexonline. Dacă aveți un cont la noi, vă puteți recupera parola accesând link-ul mi-am uitat parola.

Știm că gestionarea atâtor conturi devine o problemă. Vă recomandăm să încercați un manager de parole cum ar fi KeePass sau KeePassX.