Cuvântul zilei, 2 octombrie 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
pisanie
imagine © Andrea Homorodean

PISANIE, pisanii, s. f. Inscripție sculptată în piatră, în lemn, în metal, pictată etc. pe lespezile unor morminte sau deasupra ușii principale la intrarea într-o biserică, în care sunt consemnate datele privind hramul, donatorul, ctitorul, meșterul, data ridicării etc. – Din sl. pisanije.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 2 octombrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: molcom

S-a născut în 1904 scriitorul englez Graham Greene. Unul dintre cele mai cunoscute romane ale sale se intitulează Americanul liniștit.
iconița cuvântului zilei

2022: traiect

S-a născut în 1939 cântărețul de muzică ușoară Dan Spătaru. Una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale se intitulează Drumurile noastre.
iconița cuvântului zilei

2021: aculeat

Sting împlinește astăzi 70 de ani. Numele lui real este Gordon Matthew Thomas Sumner, Sting fiind doar o poreclă de pe vremea când cânta în formația Phoenix Jazzmen. Într-un concert purtase un pulover cu dungi negre și galbene, iar un coleg i-a spus „Sting” (înțepătură) pentru că arăta ca o albină.
iconița cuvântului zilei

2020: elogia

S-a născut în 1911 poetul Miron Radu Paraschivescu. Printre volumele sale de versuri se numără și cel intitulat Laude.
iconița cuvântului zilei

2019: exitus

S-a născut în 1904 scriitorul englez Graham Greene. Unul dintre cele mai cunoscute romane ale sale se intitulează Sfârșitul unei iubiri.