Cuvântul zilei, 7 februarie 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
deprecia
Raisa Enculescu

DEPRECIA, depreciez, vb. I. 1. Tranz. A aprecia ceva sub valoarea sa reală; p. ext. a nesocoti, a minimaliza valoarea unui lucru. 2. Tranz. și refl. A(-și) micșora, a(-și) pierde valoarea sau calitatea; a (se) devaloriza; a (se) degrada. [Pr.: -ci-a] – Din fr. déprécier.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 7 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: dezamara

În 1984, astronautul american Bruce McCandless II a realizat prima ieșire extravehiculară în spațiu fără să fie atașat. A plutit în gravitație zero pe un „scaun spațial” (Manned Maneuvering Unit).
iconița cuvântului zilei

2023: ilizibil

Charles Dickens obișnuia să folosească o stenografie personală pentru a scrie anumite documente private. Era atât de absconsă încât descifrarea ei a necesitat o colaborare internațională și resurse umane uriașe. Dickens s-a născut pe 7 februarie 1812.
iconița cuvântului zilei

2022: faceție

În 1914 a apărut Kid Auto Races at Venice, regizat de Henry Lehrman. Acest scurtmetraj (7 minute) l-a făcut pe Charlie Chaplin cel mai popular actor comic din lume.
iconița cuvântului zilei

2021: zefliu

S-a născut în 1965 actorul și comedianul Chris Rock, votat de public ca fiind printre primii 50 cei mai buni comedianți din Statele Unite ale Americii.
iconița cuvântului zilei

2020: insipid

S-a născut în 1885 Sinclair Lewis, prozator american, primul american câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1930. Opera sa este o cronică satirică a vieții provinciale americane, reductibilă la tipul individului mediocru, apăsat de grotescul și banalitatea vieții cotidiene.