Cuvântul zilei, 31 martie 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
agora
© imagine Tiberiu

AGORA s. f. 1. Piață publică în orașele Greciei antice unde se aflau principalele instituții și unde se țineau adunările publice; p. ext. adunare a poporului care se ținea în această piață. 2. (În forma agoră) Spațiu public. [Var.: ago (pl. agore) s. f.] – Din fr. agora.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 31 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: învățăcel

S-a născut în 1955 Angus Young chitarist și compozitor, co-fondator al formației australiene de muzică hard rock AC/DC. Este cunoscut pentru mișcările energice executate pe scenă și pentru uniforma de școlar pe care o poartă în toate concertele formației.
iconița cuvântului zilei

2023: calorimetru

S-a născut în 1811 Robert Bunsen, chimist și fizician german, cunoscut pentru inventarea arzătorului (becului) și al calorimetrului care îi poartă numele. A pus bazele analizei spectrale împreună cu Gustav Kirchhoff.
iconița cuvântului zilei

2022: izocronism

În 1861 avea loc la Pantheonul din Paris demonstrația pendulului lui Foucault, care dovedea rotația Pământului.
iconița cuvântului zilei

2021: irefutabil

Se naște în 1905, la Brăila, Anton Dimitriu, logician, matematician și filozof român.
iconița cuvântului zilei

2020: cvartet

S-a născut în 1732 Joseph Haydn, compozitor austriac, unul din cei mai influenți maeștri ai tradiției muzicale din Europa apuseană, supranumit „părintele cvartetului de coarde”.