Cuvântul zilei, 22 mai 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
biodiversitate
© imagine Ștefania

BIODIVERSITATE s. f. Existența, la nivelul globului terestru, a unei multitudini de ecosisteme cu caractere distincte. [Pr.: bi-o-] – Din fr. biodiversité.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 22 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: clamoros

Pe 22 mai 1808, la Paris, s-a născut Gérard Labrunie, cunoscut sub numele de poet, Gérard de Nerval, una dintre cele mai emoționante figuri ale poeziei franceze. Navigând între realitate și vis, a evocat în cuvinte nemuritoare frământările adolescenței.
iconița cuvântului zilei

2023: tihnit

S-a născut în 1844 pictorița americană Mary Cassatt. A trăit mare parte din viață în Franța unde a expus împreună cu impresioniștii. Tablourile sale zugravesc viața tihnită a femeilor burgheze de la finalul secolului al XIX-lea.
iconița cuvântului zilei

2022: climax

Ziua Internațională a Biodiversității (ONU)
iconița cuvântului zilei

2021: teatralism

S-a născut în 1907 Laurence Olivier, actor de teatru și film englez. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul Cabotinul.
iconița cuvântului zilei

2020: meticulos

S-a născut în 1907 Georges Prosper Remi, cunoscut ca Hergé, autor belgian de benzi desenate francofone, cunoscut pentru seria Aventurile lui Tintin. Lucrările lui Hergé au fost lăudate internațional pentru claritatea și meticulozitatea scenariilor și a execuției.