Cuvântul zilei, 23 mai 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
epistolar
© imagine Ștefania

EPISTOLAR, -Ă, epistolari, -e, adj., s. n. 1. Adj. Privitor la modul, la arta de a scrie scrisori; scris, compus în stil de scrisoare. 2. S. n. Colecție de scrisori (publicate). – Din fr. épistolaire, lat. epistolaris.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 23 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: laț

În 1934 Bonnie Parker și Clyde Barrow au fost împușcați în apropiere de Bienville Parish, Louisiana, în timpul unei ambuscade a poliției. Faimosul cuplul de gangsteri americani a captat atenția presei americane, ei fiind considerați inamici publici între anii 1931 și 1934.
iconița cuvântului zilei

2023: ricoșa

S-a născut în 1942 Gabriel Liiceanu. Printre scrierile sale se numără și Caiet de ricoșat gânduri sau despre misterioasa circulație a ideilor de-a lungul timpului.
iconița cuvântului zilei

2022: zibelină

În 1707 s-a născut Carl von Linné, naturalist suedez, cel care a pus bazele sistemului modern de nomenclatură binomială. El a descris pentru prima dată zibelina (în 1758), vânată (deși e interzis) pentru blana sa excepțională: o haină de zibelină poate costa până la 150.000 de dolari.
iconița cuvântului zilei

2021: încleșta

Șahistul rus Anatoli Karpov împlinește 70 de ani. Stilul său de joc a fost asemuit cu cel al unui șarpe boa constrictor, solid pozițional și asumându-și puține riscuri, dar atacând fără milă la cele mai mici erori ale oponenților. Cuvântul ales face referire și la rivalitatea sa cu Garry Kasparov.
iconița cuvântului zilei

2020: taxonomie

S-a născut în 1707 Carl Linné, cunoscut și drept Carolus Linnaeus, botanist, medic și zoolog suedez. Este considerat părintele taxonomiei și tatăl ecologiei moderne.