Cuvântul zilei, 28 septembrie 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
flotor
© imagine Livia Pleșca

flotor sn [At: LTR / Pl: ~oare / E: fr flotteur] 1 Corp care plutește la suprafața lichidului dintr-un recipient, acționând un dispozitiv care indică sau reglează nivelul lichidului Si: plutitor. 2 Obiect plutitor atașat unei plase pescărești ori unui dispozitiv lansat pe apă pentru a-i asigura plutirea. 3 Cameră de aer care servește la menținerea pe suprafața apei a ouălor de țânțari. 4 (Șîs ~ de hidroavion) Dispozitiv etanș și umplut cu aer, fixat de aripi și de fuselaj, care asigură plutirea unui hidroavion.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 28 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: vlagă

S-a născut în 1960 Jennifer Rush, cântăreață americană de muzică pop-rock, cunoscută mai ales pentru cântecul Puterea dragostei (în engleză The Power of Love).
iconița cuvântului zilei

2022: ferchezui

Compania Gillette a fost fondată pe 28 septembrie 1901 în Statele Unite.
iconița cuvântului zilei

2021: omnipotență

Ziua internațională a accesului universal la informații (ONU): informația înseamnă putere.
iconița cuvântului zilei

2020: crăpelniță

S-a născut în 1924 actorul Marcello Mastroianni, considerat cel mai mare actor italian al tuturor timpurilor. Printre filmele în care a jucat se numără și Marea crăpelniță de Marco Ferreri.
iconița cuvântului zilei

2018: confucianism

Data la care se crede că s-a născut în 551 î.d.H. filozoful chinez Confucius.