Cuvântul zilei, 22 mai 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
meticulos
© imagine Anca - Miolk

METICULOS, -OASĂ, meticuloși, -oase, adj. Care dă atenție tuturor amănuntelor, preocupat (în mod exagerat) de amănunte; minuțios, pedant. ♦ (Adesea adverbial) Făcut cu multă atenție și migală; scrupulos. ♦ (Adverbial) Cu de-amănuntul, amănunțit. – Din fr. méticuleux.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 22 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: clamoros

Pe 22 mai 1808, la Paris, s-a născut Gérard Labrunie, cunoscut sub numele de poet, Gérard de Nerval, una dintre cele mai emoționante figuri ale poeziei franceze. Navigând între realitate și vis, a evocat în cuvinte nemuritoare frământările adolescenței.
iconița cuvântului zilei

2023: tihnit

S-a născut în 1844 pictorița americană Mary Cassatt. A trăit mare parte din viață în Franța unde a expus împreună cu impresioniștii. Tablourile sale zugravesc viața tihnită a femeilor burgheze de la finalul secolului al XIX-lea.
iconița cuvântului zilei

2022: climax

Ziua Internațională a Biodiversității (ONU)
iconița cuvântului zilei

2021: teatralism

S-a născut în 1907 Laurence Olivier, actor de teatru și film englez. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul Cabotinul.
iconița cuvântului zilei

2019: biodiversitate

Ziua internațională a diversității biologice.