Cuvântul zilei, 6 octombrie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
repusa
© imagine Ramona

REPUSÁ vb. I. tr. 1. (Franțuzism) A respinge, a retrimite. ♦ A rezista victorios. 2. (Mec.) A produce un efort care tinde să îndepărteze ceva. [< fr. repousser].

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 6 octombrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: sorurea

În 1995, Nicole van den Hurk a fost ucisă la Eindhoven. În 2011, fratele său, deși nevinovat, a mărturisit că el ar fi comis crima doar ca să determine deshumarea cadavrului și testarea ADN. Testele au condus la adevăratul vinovat.
iconița cuvântului zilei

2021: nonșalanță

În 1991 a avut loc a opta și ultima căsătorie a actriței americane Liz Taylor cu un muncitor cu douăzeci de ani mai tânăr; petrecerea a avut loc la ferma prietenului ei Michael Jackson.
iconița cuvântului zilei

2019: balsa

S-a născut în 1914 etnologul și exploratorul norvegian Thor Heyerdahl. A devenit celebru datorită expediției științifice transoceanice Kon-Tiki, în care a navigat de pe coasta Americii de Sud în Polinezia pe o plută construită din lemn de balsa, pentru a dovedi posibilitatea contactelor transoceanice în antichitate.
iconița cuvântului zilei

2018: purism

S-a născut în 1887 arhitectul Charles-Édouard Jeanneret-Gris, cunoscut sub pseudonimul de Le Corbusier. A fost promotorul purismului, respectiv al conceptului de arhitectură adaptată proporțiilor și nevoilor firești ale corpului uman.
iconița cuvântului zilei

2017: adagiu

Se naște în 1902 Petre Țuțea. Cea mai populară carte a sa se intitulează „322 de vorbe memorabile ale lui Petre Țuțea”.