Cuvântul zilei, 23 martie 2021

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
sunna
© imagine Ștefania

SUNNA s. f. Tradiție sacră a islamului ortodox, care consemnează faptele și cuvintele atribuite profetului Mahomed. – Din fr. sunna.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 23 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: încumeta

În 1801, organizând un complot care a dus la detronarea țarului Pavel I, contele Petru de Pahlen, guvernatorul Petersburgului, a rostit vechea zicală franceză: „On ne fait pas d’omelette sans casser des oeufs”, intrată și în limba română în traducere: „Nu faci omletă fără să spargi ouăle”, cu semnificația că nimic nu se face fără riscuri și investiții.
iconița cuvântului zilei

2023: nebulozitate

Ziua mondială a meteorologiei (ONU)
iconița cuvântului zilei

2022: aerozină

S-a născut în 1912 Wernher Magnus Maximilian von Braun, inginer german care a avut un rol deosebit în evoluția ingineriei spațiale prin contribuțiile sale în domeniul rachetelor. În același timp, este controversat deoarece a ajutat Germania nazistă prin proiectarea rachetelor balistice tip V2 cu care a fost bombardată Londra.
iconița cuvântului zilei

2020: transcende

S-a născut la 1900 Erich Fromm, psiholog german, psihanalist, sociolog și filosof umanist. În lucrările sale Fromm identifică opt nevoi de bază, printre care și transcendența.
iconița cuvântului zilei

2019: siroco

Ziua mondială a meteorologiei.