Cuvântul zilei, 2 aprilie 2021

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
taler
imagine © Andrea Homorodean

TALER2, taleri, s. m. Monedă de argint (austriacă) care a circulat în trecut și în Țările Române. ◊ Expr. Taler cu două fețe = om prefăcut, ipocrit, fals. [Pl. și: (n.) talere] – Din germ. Taller.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 2 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: defunct

În 2005, Papa Ioan Paul al II-lea moare la vârsta de 84 de ani. Peste patru milioane de oameni călătoresc la Vatican pentru a-l jeli.
iconița cuvântului zilei

2023: hipertrofie

În 1867, la Londra, s-a născut Eugen Sandow, inventatorul culturismului, responsabil astfel pentru erotizarea musculaturii masculine, fenomen nemaiîntâlnit la acea vreme. A lansat faimoasele curele elastice folosite de sportivi, precum și reviste de fitness, săli de sport și suplimente alimentare.
iconița cuvântului zilei

2022: ortogenie

Ziua mondială de sensibilizare față de autism (ONU)
iconița cuvântului zilei

2020: sibarit

S-a născut în 1725 Giacomo Casanova, aventurier italian, originar din Veneția, devenit celebru prin peripețiile sale galante. Autobiografia sa, intitulată Povestea vieții mele este considerată ca una dintre cele mai autentice surse privind moravurile vieții sociale în Europa în secolul al XVIII-lea.
iconița cuvântului zilei

2019: invocație

În 1867 Mihai Eminescu a publicat în revista Familia poemul Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie.