Cuvântul zilei, 18 aprilie 2021

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
nacelă
© imagine Addell Design

NACELĂ, nacele, s. f. 1. Cabină (deschisă) suspendată de un balon pentru a transporta echipajul, lestul, instrumentele de bord etc. ♦ Cabină metalică închisă în care se află motoarele unui dirijabil. 2. Vas de laborator de formă alungită, folosit pentru calcinări. – Din fr. nacelle.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 18 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: ingerință

În 2019 este pusă la dispoziția publicului și a Congresului Statelor Unite o versiune redactată a raportului Mueller privind ingerența Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.
iconița cuvântului zilei

2023: incarna

S-a născut în 1971 actorul scoțian David Tennant. Printre rolurile sale se numără și cele din serialul științifico-fantastic Doctor Who în care a interpretat rolul doctorului în a zecea și a treispezecea incarnare a acestuia.
iconița cuvântului zilei

2022: anex

S-a născut în 1947 actorul american James Woods, cunoscut mai ales pentru rolurile sale secundare. A obținut două nominalizări la Premiul Oscar și a câștigat trei premii Emmy.
iconița cuvântului zilei

2020: dolmen

Ziua internațională pentru conservarea monumentelor.
iconița cuvântului zilei

2019: antagonism

S-a născut în 1927 politologul american Samuel Phillips Huntington, cunoscut pentru cartea sa Ciocnirea civilizațiilor și refacerea ordinii mondiale în care susține teza unei noi ordini mondiale, principala cauză a conflictelor viitoare fiind diferențele de ordin cultural și religios dintre civilizații.