Cuvântul zilei, 6 februarie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
armoarii
© imagine Ramona

ARMOARII s. f. pl. (Rar) Arme (5); blazon. – Din fr. armoiries.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 6 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: caimacam

În 1821, odată cu începerea acțiunilor mișcării de eliberare Eteria, domnitorul Moldovei, Mihai Suțu, renunță la tron și lasă o locotenență domnească să se ocupe de treburile țării.
iconița cuvântului zilei

2023: funicular

Noua Zeelandă își sărbătorește ziua națională. Wellington este renumit pentru cele peste 150 de funiculare private. Odată cu extinderea orașului, tot mai multe case sunt construite pe versanții dealurilor, iar funicularele au devenit ceva obișnuit. Spre deosebire de orașe precum Los Angeles, unde telecabinele sunt rezervate vilelor de lux, telecabinele din Wellington sunt adesea instalate în case clasice.
iconița cuvântului zilei

2021: egipan

În 1866 Bogdan Petriceicu Hasdeu editează, la București, revista săptămânală satirico–umoristică Satirul.
iconița cuvântului zilei

2020: estropia

Ziua internațională de toleranță zero față de mutilarea genitală a femeilor, o inițiativă a Națiunilor Unite pentru eliminarea tuturor formelor de violență împotriva femeilor și fetelor. Mutilarea genitală a femeilor este o practică întâlnită în 29 de țări din Africa și Orientul Mijlociu.
iconița cuvântului zilei

2019: grimasă

S-a născut în 1736 sculptorul austriac Franz Xaver Messerschmidt, cunoscut pentru faimoasa sa colecție de busturi ale căror fețe sunt schimonosite în diferite grimase.