Cuvântul zilei, 7 februarie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
faceție
© imagine Ramona

facéție s.f. 1 Glumă, farsă, poznă, năzdrăvănie. 2 (lit.) Anecdotă burlescă, snoavă. • acc. și facețíe. pl. -ii. g.-d. -iei. / fr. facétie, lat. facētĭa, -ae.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 7 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: dezamara

În 1984, astronautul american Bruce McCandless II a realizat prima ieșire extravehiculară în spațiu fără să fie atașat. A plutit în gravitație zero pe un „scaun spațial” (Manned Maneuvering Unit).
iconița cuvântului zilei

2023: ilizibil

Charles Dickens obișnuia să folosească o stenografie personală pentru a scrie anumite documente private. Era atât de absconsă încât descifrarea ei a necesitat o colaborare internațională și resurse umane uriașe. Dickens s-a născut pe 7 februarie 1812.
iconița cuvântului zilei

2021: zefliu

S-a născut în 1965 actorul și comedianul Chris Rock, votat de public ca fiind printre primii 50 cei mai buni comedianți din Statele Unite ale Americii.
iconița cuvântului zilei

2020: insipid

S-a născut în 1885 Sinclair Lewis, prozator american, primul american câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1930. Opera sa este o cronică satirică a vieții provinciale americane, reductibilă la tipul individului mediocru, apăsat de grotescul și banalitatea vieții cotidiene.
iconița cuvântului zilei

2019: deprecia

S-a născut în 1870 medicul psihiatru austriac Alfred Adler. A introdus în psihologie noțiunea de complex de inferioritate.