Cuvântul zilei, 9 februarie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
sextet
© imagine Ramona

SEXTET, sextete, s. n. 1. Compoziție muzicală pentru șase voci sau șase instrumente. ♦ Ansamblu de șase voci sau șase instrumente care execută împreună o compoziție muzicală. 2. Echipă de volei sau de gimnastică alcătuită din șase jucători sau jucătoare. – Din germ. Sextett.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 9 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: latifundiar

În 1954 s-a născut Gina Rinehart, cea mai bogată femeie din Australia (și din lume în 2012) și, de asemenea, cel mai mare proprietar de terenuri: prin intermediul companiilor sale, ea deține 12 milioane de hectare, adică 1,2% din terenurile Australiei.
iconița cuvântului zilei

2023: ineficace

În 1929 s-a încheiat, la Moscova, între URSS, România, Letonia și Estonia, un acord prin care statele semnatare se obligau să pună în aplicare Pactul Briand-Kellogg, de renunțare la război ca instrument de politică națională. Acordul a fost semnat ulterior și de Lituania, Finlanda, Turcia și Iran. Peste 10 ani, Rusia invada Finlanda, Estonia, Letonia, Polonia și Basarabia.
iconița cuvântului zilei

2021: imprudent

S-a născut în 1945 actrița americană Mia Farrow. Printre filmele sale se numără și Imprudenta.
iconița cuvântului zilei

2020: porfiriu

S-a născut în 1944 Alice Walker, scriitoare și o activistă politică americană. A devenit cunoscută pe plan intenațional datorită romanului Culoarea purpurie, publicat în anul 1983 și premiat cu Premiul Pulitzer.
iconița cuvântului zilei

2019: colportaj

În 1953 este lansată în Franța colecția de cărți de buzunar Livre de poche, care a cunoscut un succes remarcabil.