Cuvântul zilei, 31 martie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
izocronism
© imagine Tiberiu

izocronism sn [At: DA ms / S și: iso~ / Pl: ~e / E: fr isochronisme] 1 Însușire de a fi izocron (2). 2 Proprietate a unor fenomene periodice de a se repeta în mod identic după o anumită perioadă de timp. 3 Stare a două celule nervoase sau musculare având aceeași cronaxie.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 31 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: învățăcel

S-a născut în 1955 Angus Young chitarist și compozitor, co-fondator al formației australiene de muzică hard rock AC/DC. Este cunoscut pentru mișcările energice executate pe scenă și pentru uniforma de școlar pe care o poartă în toate concertele formației.
iconița cuvântului zilei

2023: calorimetru

S-a născut în 1811 Robert Bunsen, chimist și fizician german, cunoscut pentru inventarea arzătorului (becului) și al calorimetrului care îi poartă numele. A pus bazele analizei spectrale împreună cu Gustav Kirchhoff.
iconița cuvântului zilei

2021: irefutabil

Se naște în 1905, la Brăila, Anton Dimitriu, logician, matematician și filozof român.
iconița cuvântului zilei

2020: cvartet

S-a născut în 1732 Joseph Haydn, compozitor austriac, unul din cei mai influenți maeștri ai tradiției muzicale din Europa apuseană, supranumit „părintele cvartetului de coarde”.
iconița cuvântului zilei

2019: agora

Se naște în 1972 regizorul chiliano-spaniol Alejandro Amenábar. A regizat filmul Agora.