Cuvântul zilei, 4 februarie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
eminamente
imagine © Andrea Homorodean

EMINAMENTE adv. În gradul cel mai înalt, prin excelență, cu deosebire. – Din fr. éminemment.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 4 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: eretism

În 1912 Franz François Reichelt, croitor austriac devenit francez, sare de la primul etaj al Turnului Eiffel îmbrăcat cu un costum-parașută creat chiar de el, dar se prăbușește și moare.
iconița cuvântului zilei

2021: sarcom

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului.
iconița cuvântului zilei

2020: constrictor

S-a născut în 1948 Alice Cooper, căntăreț de muzică rock, compozitor, textier și muzician a cărui carieră muzicală se întinde pe o durată de patru decenii. În spectacolele sale apar adesea șerpii boa constrictori iar unul dintre albumele sale solo se intitulează Constrictor.
iconița cuvântului zilei

2019: ponderos

Începe în 1945 Conferința de la Ialta, dintre liderii SUA, Marea Britanie și Uniunea Sovietică. Delegațiile au fost conduse de către Roosevelt, Winston Churchill, și Stalin. Deciziile lor au fost cardinale și au schimbat cursul istoriei.
iconița cuvântului zilei

2018: indocilitate

Se naște în 1913 Rosa Louise Parks, militantă afroamericană, arestată deoarece a refuzat să cedeze locul în autobuz unui călător alb. Acțiunea ei a declanșat boicotul împotriva legii segregării rasiale în mijloacele de transport în comun.