Cuvântul zilei, 7 februarie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
ilizibil
© imagine Ramona

ILIZÍBIL, -Ă, ilizibili, -e, adj. Care nu se poate citi; neciteț, indescifrabil. – Din fr. illisible.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 7 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: faceție

În 1914 a apărut Kid Auto Races at Venice, regizat de Henry Lehrman. Acest scurtmetraj (7 minute) l-a făcut pe Charlie Chaplin cel mai popular actor comic din lume.
iconița cuvântului zilei

2021: zefliu

S-a născut în 1965 actorul și comedianul Chris Rock, votat de public ca fiind printre primii 50 cei mai buni comedianți din Statele Unite ale Americii.
iconița cuvântului zilei

2020: insipid

S-a născut în 1885 Sinclair Lewis, prozator american, primul american câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1930. Opera sa este o cronică satirică a vieții provinciale americane, reductibilă la tipul individului mediocru, apăsat de grotescul și banalitatea vieții cotidiene.
iconița cuvântului zilei

2019: deprecia

S-a născut în 1870 medicul psihiatru austriac Alfred Adler. A introdus în psihologie noțiunea de complex de inferioritate.
iconița cuvântului zilei

2018: foileton

S-a născut în 1812 scriitorul englez Charles Dickens. Majoritatea romanelor sale au fost publicate în foileton, care a devenit principalul mod de a publica un roman în perioada victoriană.