Cuvântul zilei, 8 februarie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
diligență
© imagine Ramona

DILIGENȚĂ2, diligențe, s. f. (Livr.) Sârguință, osteneală; zel, promptitudine. – Din lat. diligentia, fr. diligence.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 8 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: excentric

S-a născut în 1828 scriitorul francez Jules Verne. Romanele sale, minuțios documentate, sunt cunoscute în întreaga lume. Verne ocupă locul al doilea în rândul celor mai traduși autori, după Agatha Christie și înaintea lui William Shakespeare. Printre romanele sale traduse în limba română se numără și Testamentul unui excentric.
iconița cuvântului zilei

2022: rixă

În 2009 Marian Cozma, handbalist, a fost înjunghiat mortal într-o altercație în fața unui club de noapte din Veszprém, Ungaria.
iconița cuvântului zilei

2021: lavină

În 2010 o furtună pornește o serie de 36 de avalanșe în munții Hindu Kush din Afganistan, îngropând aproape 4 kilometri de drum și omorând 172 de oameni.
iconița cuvântului zilei

2020: exonera

S-a născut în 1955 John Grisham, romancier american, fost avocat și politician, cunoscut pentru romanele sale thriller care au ca personaje avocați. Printre romanele sale traduse în română se numără Firma, Clientul, Juriul și Cazul Pelican.
iconița cuvântului zilei

2019: palirie

S-a născut în 1941 actorul american Nick Nolte. A fost nominalizat la premiul Oscar pentru rolul său din Prințul Mareelor.