Cuvântul zilei, 23 martie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
nebulozitate
© imagine Ștefania

NEBULOZITATE, nebulozități, s. f. Gradul de acoperire cu nori a bolții cerești; starea cerului acoperit de nori. ♦ Fig. Lipsă de claritate (vizuală, în idei etc.); confuzie. – Din lat. nebulositas, fr. nébulosité.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 23 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: aerozină

S-a născut în 1912 Wernher Magnus Maximilian von Braun, inginer german care a avut un rol deosebit în evoluția ingineriei spațiale prin contribuțiile sale în domeniul rachetelor. În același timp, este controversat deoarece a ajutat Germania nazistă prin proiectarea rachetelor balistice tip V2 cu care a fost bombardată Londra.
iconița cuvântului zilei

2021: sunna

În 1956 ia naștere Pakistanul, prima republică islamică din lume.
iconița cuvântului zilei

2020: transcende

S-a născut la 1900 Erich Fromm, psiholog german, psihanalist, sociolog și filosof umanist. În lucrările sale Fromm identifică opt nevoi de bază, printre care și transcendența.
iconița cuvântului zilei

2019: siroco

Ziua mondială a meteorologiei.
iconița cuvântului zilei

2018: moros

S-a născut în 1881 Roger Martin du Gard, scriitor francez, laureat al Premiului Nobel. Una dintre piesele sale de teatru se intitulează „Un taciturn”.