Cuvântul zilei, 27 martie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
erectil
imagine © Cristina Monea

erectil, ~ă a [At: BARCIANU / Pl: ~i, ~e / E: fr érectile] 1 (D. unele țesuturi sau organe) Care poate să-și mărească volumul, devenind dur, rigid sub influența fluxului sangvin. 2 Referitor la erecție. 3 De erecție. 4 (Înv; îs) Tumoare (sau umflătură) Tumoare (congenitală) care, sub acțiunea variațiilor de temperatură, își mărește volumul și devine rigidă.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 27 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: zdruncinătură

În 1964 a avut loc în Alaska un cutremur de 9,2 grade, al doilea ca mărime din istoria cunoscută a Terrei.
iconița cuvântului zilei

2022: mereu

În 1912 Robert F. Scott, explorator englez, moare înghițit de vastele câmpii înghețate ale Antarcticei în tentativa de a fi primul om care ajunge la Polul Sud.
iconița cuvântului zilei

2021: uniat

În 1697, sinodul de la Alba Iulia, convocat de mitropolitul Teofil, a adoptat Unirea cu Roma, act care a pus bazele Bisericii Române Unite cu Roma.
iconița cuvântului zilei

2020: silențiu

S-a născut în 1923 scriitorul japonez Shūsaku Endō. Considerat capodopera sa, romanul Tăcere, pentru care i s-a decernat Premiul Tanizaki și care a fost ecranizat în regia lui Martin Scorsese, s-a bucurat de un succes internațional răsunător.
iconița cuvântului zilei

2019: asimptomatic

În 1915 Mary Mallon, cunoscută și ca Mary Tifoida, prima persoană identificată ca purtător asimptomatic al bacteriei asociate cu febra tifoidă este izolată forțat de către autoritățile medicale. Se presupune că ar fi infectat 51 persoane în decursul carierei sale de bucătăreasă.