Cuvântul zilei, 9 iunie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
nadă
© imagine Ramona

NADĂ, (1) nade, (2) năzi, s. f. 1. Hrană naturală sau artificială care se pune într-o unealtă de pescuit sau într-o cursă pentru a atrage peștii sau alte animale; momeală. ♦ Fig. Ispită, tentație; cursă. 2. Parte înnădită, adăugată la un obiect; înnăditură. [Pl. și: (2) nade] – Din bg. nada.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 9 iunie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: subtiliza

În 1898 s-a născut John Mulholland, magician, scriitor, editor și agent de informații american. În timpul Războiului Rece, a scris un manual de magie pentru spioni în care a expus metode pentru a distrage atenția unui inamic, a-i lua documentele sau a-l otrăvi.
iconița cuvântului zilei

2021: rapacitate

S-a născut în 1961 actorul canadiano-american Michael J. Fox. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul Lăcomie.
iconița cuvântului zilei

2020: melismă

S-a născut în 1978 Matthew Bellamy, muzician și un compozitor englez, cunoscut ca vocalist, chitarist pianist și principalul compozitor al trupei britanice de rock alternativ Muse. Cântecele sale sunt caracterizate și prin folosirea melismelor.
iconița cuvântului zilei

2019: escalada

S-a născut în 1916 politicianul american Robert McNamara. Fost secretar al Apărării al SUA între anii 1961-1968, McNamara a avut un rol important în escaladarea conflictului în războiul din Vietnam.
iconița cuvântului zilei

2018: lutier

S-a născut în 1916 Les Paul (Lester William Pollfuss), chitarist american, pionier în dezvoltarea chitarei electrice cu corp solid.