Cuvântul zilei, 29 septembrie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
cameleonic
© imagine Tiberiu

CAMELEONIC, -Ă, cameleonici, -ce, adj. (Livr.) Care își schimbă culoarea. ♦ (Despre oameni) Versatil. [Pr.: -le-o-] – Cameleon + suf. -ic.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 29 septembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: germinal

În 1902, scriitorul Émile Zola a încetat din viață. Atât în presă, cât și în opera sa, este implicat în cauze sociale, artistice sau literare, oferind un portret meticulos al societății și al timpului ei. Germinal este unul dintre succesele sale literare.
iconița cuvântului zilei

2021: linchi

Ziua internationala de constientizare asupra risipei alimentare (ONU)
iconița cuvântului zilei

2020: miocard

Ziua mondială a inimii
iconița cuvântului zilei

2019: accelerator

În 1954 este ratificată convenția pentru înființarea CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară). Principala funcție a CERN este să furnizeze acceleratoare de particule pentru verificarea experimentală a ipotezelor fizicii atomice.
iconița cuvântului zilei

2018: inicvitate

S-a născut în 1910 Arsenie Boca, ieromonah, teolog și artist român. A fost unul din martirii gulagului comunist fiind anchetat și interogat de Securitate, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea.