Cuvântul zilei, 17 aprilie 2024

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
trapez
© imagine Addell Design

TRAPEZ, (1, 2) trapeze, s. n., (3) trapezi, s. m. 1. S. n. Patrulater care are drept baze două laturi paralele și neegale. 2. S. n. Aparat de gimnastică format dintr-o bară mobilă, legată la extremități cu două frânghii sau cabluri egale în lungime, fixate de plafon sau de o grindă. ♦ Leagăn improvizat pentru păsări și animale ținute în colivii sau cuști. 3. S. m. Mușchi plat în formă de patrulater situat în regiunea spatelui, începând de la ceafa. – Din fr. trapèze.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 17 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: epilog

În 1970 nava spațială Apollo 13 s-a întors pe Pământ în siguranță, după ce la bord avusese loc un accident. În drum spre Lună, în urma unei defecțiuni a sistemului electric, a avut loc o explozie ce a cauzat pierderea oxigenului din ambele rezervoare ale modulului de serviciu și pierderea alimentării cu energie electrică.
iconița cuvântului zilei

2022: jujub

În 1946 Franța acordă independența Siriei, 17 aprilie devenind astfel sărbătoarea națională.
iconița cuvântului zilei

2021: vomitoriu

Ziua Mondială a Circului
iconița cuvântului zilei

2020: amenitate

S-a născut în 1957 scriitorul britanic Nick Hornby. Printre romanele sale traduse în limba română se numără și Cum să fii bun.
iconița cuvântului zilei

2019: consecvent

Actorul englez Sean Bean împlinește 60 de ani. Este cunoscut pentru interpretarea lui Ned Stark în Urzeala tronurilor, un personaj principial și consecvent, precum și pentru rolul lui Boromir din Stăpânul inelelor.