Cuvântul zilei, 18 aprilie 2024

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
ingerință
© imagine Addell Design

INGERINȚĂ, ingerințe, s. f. Amestec ilegal, intervenție în treburile unei persoane sau în viața unui stat, tinzând la știrbirea libertății și a independenței de acțiune și la impunerea unui anumit punct de vedere. – Din fr. ingérence.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 18 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: incarna

S-a născut în 1971 actorul scoțian David Tennant. Printre rolurile sale se numără și cele din serialul științifico-fantastic Doctor Who în care a interpretat rolul doctorului în a zecea și a treispezecea incarnare a acestuia.
iconița cuvântului zilei

2022: anex

S-a născut în 1947 actorul american James Woods, cunoscut mai ales pentru rolurile sale secundare. A obținut două nominalizări la Premiul Oscar și a câștigat trei premii Emmy.
iconița cuvântului zilei

2021: nacelă

În 1863 Jules Verne publică primul său roman, Cinci săptămâni în balon.
iconița cuvântului zilei

2020: dolmen

Ziua internațională pentru conservarea monumentelor.
iconița cuvântului zilei

2019: antagonism

S-a născut în 1927 politologul american Samuel Phillips Huntington, cunoscut pentru cartea sa Ciocnirea civilizațiilor și refacerea ordinii mondiale în care susține teza unei noi ordini mondiale, principala cauză a conflictelor viitoare fiind diferențele de ordin cultural și religios dintre civilizații.