Cuvântul zilei, 19 aprilie 2024

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
tablier
© imagine Addell Design

TABLIER, tabliere, s. n. Totalitatea grinzilor care formează sistemul de rezistență al unui pod metalic și care susține calea de circulație a acestuia. [Pr.: -bli-er] – Din fr. tablier.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 19 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: cvasi

S-a născut în 1979 Kate Hudson, actriță americană, devenită cunoscută după câștigarea premiului Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru filmul Aproape celebri.
iconița cuvântului zilei

2022: transuranic

În 1912 se naște chimistul american Glenn Seaborg, laureat al premiului Nobel în 1951, care a reușit, între anii 1940 și 1958, să producă 9 elemente chimice noi (de la plutoniu la nobeliu) prin transmutație (bombardarea nucleului unui element precum uraniul cu neutroni).
iconița cuvântului zilei

2021: miazăzi

În 1770 exploratorul englez James Cook descoperă Australia.
iconița cuvântului zilei

2020: ornitorinc

În 1770 căpitanul James Cook zărește pentru prima dată coasta de est a continentului numit astăzi Australia.
iconița cuvântului zilei

2019: cazon

S-a născut în 1917 Sven Hassel, pe numele său Sven Pedersen, soldat danez care a luptat ca voluntar în armata germană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Este autorul multor romane de succes bazate pe experiența sa de pe front.