10 definiții pentru balsa

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

BÁLSA s. m. Arbore tropical din America, din al cărui lemn ușor și tare se confecționează plute, ambarcațiuni sportive etc. – Din fr. balsa. Cf. sp. balsa.

BÁLSA s. m. Arbore tropical din America, din al cărui lemn ușor și tare se confecționează plute, ambarcațiuni sportive etc. – Din fr. balsa. Cf. sp. balsa.

bálsa smi [At: DEX2 / E: fr balsa] Lemn foarte ușor provenit dintr-un arbore tropical și utilizat la confecționarea de machete de avion sau de ambarcații.

bálsa s.m. invar. 1 (bot.) Arbore tropical din America, cu lemnul ușor și tare, folosit la confecționarea machetelor de avion sau de ambarcații, a plutelor etc. 2 Lemn foarte ușor și tare, provenit din acest arbore. • /<fr. balsa; cf. sp. balsa.

BÁLSA s. m. invar. Lemn foarte ușor provenit dintr-un arbore tropical și utilizat la confecționarea de machete de avion sau de ambarcații. – Din fr. balsa. Cf. sp. balsa.

BÁLSA s.m. Arbore tropical din America, cu lemn ușor și tare, întrebuințat la construirea plutelor, a ambarcațiilor de sport, a modelelor de avioane etc. [Pl. -ani. / < sp. balsa].[1]

  1. Forma de plural balsani este bizară, fără nicio indicație de proveniență. — tavi

BÁLSA s. m. inv. arbore tropical din America Centrală, cu lemn ușor și tare. (< fr., sp. balsa)

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

bálsa s. f., g.-d. art. balsei; pl. -

Intrare: balsa
substantiv masculin (M999)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • balsa
plural
genitiv-dativ singular
plural
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

balsasubstantiv masculin invariabil

  • 1. Arbore tropical din America, din al cărui lemn ușor și tare se confecționează plute, ambarcațiuni sportive etc. DEX '09 DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.