12 definiții pentru logistică

din care

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

LOGISTICĂ s. f. Curent în filozofia burgheză care, plecînd de la principiile logicii matematice, le denaturează și le falsifică în spiritul idealismului și al metafizicii, tratînd logica formală ca pe un sistem de reguli convenționale și de sisteme arbitrare de combinare a unor simboluri, neindicînd și nereflectînd nici un fel de legături și de raporturi reale.

LOGISTICĂ s.f. Logica matematică (sau simbolică). [Gen. -cii. / cf. fr. logistique].

LOGISTICĂ s. f. 1. Logica simbolică (matematică); denumire a logicii moderne, ca știință combinatorie. 2. Organizarea combinării factorilor de producție și distribuție (materii prime, materiale, instalații, persoane, informații etc.) potrivit scopului de îndeplinit. (< fr. logistique)

LOGISTICĂ f. 1) Ansamblu de operații de deplasare, de organizare, de aprovizionare care permit funcționarea unei armate. 2) Metodele și mijloacele care se ocupă de organizarea funcționării unui serviciu, a unei întreprinderi etc. /<fr. logistique

LOGISTIC, -Ă, logistici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Logică simbolică (matematică). 2. S. f. Ansamblul operațiilor care asigură desfășurarea unei activități (în special militare) de amploare. 3. Adj. Referitor la logistică. – Din fr. logistique.

logistic, ~ă [At: LM / Pl: (4-6) ~ici, ~ice / E: fr logistique] 1 sf (Înv) Parte a aritmeticii și a algebrei care se referă la cele patru operații. 2 sf Logică (6) matematică. 3 sf (Mil) Ansamblu de operații care are ca scop asigurarea celor mai bune condiții pentru funcționarea, deplasarea, acțiunile de luptă ale unei armate. 4-6 a Care se referă la logistică (1-3). 7-9 a Care aparține logisticii (1-3). 10 as) Navă ~ă Navă militară auxiliară destinată transportului trupelor și al tehnicii lor de luptă. corectat(ă)

LOGISTIC, -Ă, logistici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Logică matematică. 2. Adj. Referitor la logistică (1). – Din fr. logistique.

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

logistică (comerț) s. f., g.-d. art. logisticii

logistică s. f., g.-d. art. logisticii

logistică s. f., g.-d. art. logisticii

Dicționare relaționale

Indică relații între cuvinte (sinonime, antonime).

LOGISTICĂ s. v. logică matematică.

LOGISTICĂ s. (MAT.) logică matematică, logică simbolică.

Intrare: logistică
substantiv feminin (F46)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • logistică
  • logistica
plural
genitiv-dativ singular
  • logistici
  • logisticii
plural
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

logisticăsubstantiv feminin

  • 1. Logică simbolică (matematică). DEX '09 DN
    • diferențiere Curent în filozofia burgheză care, plecând de la principiile logicii matematice, le denaturează și le falsifică în spiritul idealismului și al metafizicii, tratând logica formală ca pe un sistem de reguli convenționale și de sisteme arbitrare de combinare a unor simboluri, neindicând și nereflectând niciun fel de legături și de raporturi reale. DLRLC
  • 2. Ansamblul operațiilor care asigură desfășurarea unei activități (în special militare) de amploare. DEX '09
    • diferențiere Organizarea combinării factorilor de producție și distribuție (materii prime, materiale, instalații, persoane, informații etc.) potrivit scopului de îndeplinit. MDN '00
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.